Over Preipop

SONY DSC Preipop is een gratis festival dat sinds 2007 jaarlijks in februari wordt gehouden op het pand van studentenvereniging Cleopatra A.S.G. in Groningen. Ook dit jaar is het weer feest; op donderdag 22 en vrijdag 23 februari 2018 zal de 12e editie van Preipop plaatsvinden. Preipop biedt een podium aan nieuw talent uit Nederland, en de omgeving van Groningen in het bijzonder.

Wat het festival bijzonder maakt is haar brede programmering. Van intieme singer/songwriter muziek tot stampende rock, van relaxte jazz tot energieke ska: op Preipop vind je het allemaal.

Naast beginnend talent staan er op elke editie ook een aantal wat meer gevestigde namen. Zo speelden op de allereerste editie The Heavens Devils, een band die al meerdere popprijzen heeft gewonnen. Andere hoogtepunten waren o.a. the Swains (2008), A Silent Express (2010) en A Liquid Landscape (2011). Op deze site vind je onder Vorige edities een overzicht van alle bands die in de afgelopen tien jaar op Preipop hebben gespeeld.

De locatie van het festival is ideaal, op loopafstand van zowel het Centraal Station als de Grote Markt van Groningen. Daarnaast is de entree helemaal gratis. De muziekliefhebber begrijpt het: Preipop is een festival dat je niet mag missen!