Na de verrassende winst van The Tightropes in 2012 op het Rode Oortjes Festival in Groningen kwamen Marco, Alan en Daniël voor een belangrijke keuze te staan: blijft muziek gewoon onze hobby of gaan we voor een doorbraak? Na de 150 verpletterende shows die ze in twee jaar tijd gaven, is duidelijk dat The Tightropes voor dat laatste heeft gekozen. Van jazz tot harde rock en van klassiek tot punk, uit alle genres haalden de muzikanten wel iets.

“ Jonge mannen van The Tightropes komen in buurt van perfectie ” – 3voor12

De band zette een koers in waarin ze zich nauwelijks laten beïnvloeden door de publieke opinie. Zomaar een citaat: ‘Fuck it, dit zijn wij! Met onze eigen, rauwe muziek showen we de mensen wat we kunnen. Dat is wat we willen. Of het nu voor tien man is of voor duizend. Wij geven altijd alles.’ Op het podium heerst een te gekke chaos en de gitarist, bassist en drummer laten letterlijk een verpletterende indruk achter.

“ Deze mannen weten hoe ze denderende drums, stuwende bassen en jankende gitaren moeten mixen tot een eigen geluid, dat even nostalgisch als eigentijds klinkt. ” – Eurosonic 2013

Die doorbraak is dus al begonnen en de band treedt op door heel Nederland . Volgend jaar wordt zelfs de stap naar Duitsland gezet . Na twee EP’s, waarvan de tweede op 29 november uitkomt, komt The Tightropes volgend jaar met zijn debuutplaat. Aan de opmars lijkt geen einde te komen, maar dat is iets waar de mannen ook niet aan willen denken.
́ The road is endless’.

http://www.facebook.com/thetightropes
http://www.thetightropes.com/

The Tighropes