New Red Fading is een 5-koppige alternatieve indie band uit Groningen. Met een drang naar vernieuwing en een wijd palet aan invloeden maakt New Red Fading muziek die lastig onder een noemer te scharen is. Eens bestempeld als New Wave, dan als prog-rock en zelfs het onmetelijk brede pop is aan de band voorbij gegaan. Wat in elk geval kenmerkend is, is de rauwe zang, het inventieve slagwerk, de intense en variërende gitaar-sounds gepaard met dito klavierwerk, de golven van geluid en de soms dramatische wendingen die de muziek kan nemen. De muziek zet de luisteraar op scherp, en dat is ook de bedoeling.

Sinds zij in 2011 hun EP “We The People” in eigen beheer opnamen en op Eurosonic dat jaar hebben uitgebracht volgde een rits aan optredens in en rondom Groningen waaronder op het Gideon Festival, IO Festival, Eurosonic en op het hoofdpodium in de Vera. In 2012 heeft New Red Fading naar aanleiding van het project “Groninger Museum Live” een single opgenomen in studio Spitsbergen en in eigen beheer uitgebracht.

Nadat de band zich een tijd heeft teruggetrokken om zich te focussen op het schrijven van nieuwe muziek hebben zij in de zomer van 2013 zich een aantal weken verschanst in Zuid-Frankrijk voor het opnemen van een nieuwe plaat. De release-datum staat hiervoor echter niet vast.

http://www.facebook.com/newredfading
http://www.newredfading.com/

New Red Fading